НачалоЛекарства

alkaly 235

urorenal 235

urosilver

Последни новини

Циститът не се завръща при правилно лечение

Д-р Пенчо ГЕНОВ, уролог в МБАЛ, Русе

Хроничните рецидивиращи цистити при жените изискват по-специално внимание, защото поради анатомичните си особености нежният пол е много по-предразположен към чести уроинфекции. Женският пикочен канал е къс и широк, което благоприятства лесното навлизане на бактерии и развитие на инфекция, особено когато са налице и фактори като спадане на общия имунитет, стрес, преумора и т.н. 

Прочети още...

Д-р Пенчо Генов, д.м.: В 90% от случаите бактериите попадат в простатата след секс

 

1

 Хроничният простатит е изключително тежко, упорито и неприятно заболяване. То може да доведе до много силна тревожност, депресивни състояния и тежки поражения върху психиката. При правилно лечение той може да бъде излекуван

Прочети още...

Уроренал

 

УРОРЕНАЛ

капсули 450 мг. * 30

 

opakovkaСЪСТАВ:

Екстракт от брезови листа, екстракт от листа на мечо грозде, калиев цитрат.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

УРОРЕНАЛ  е  комбиниран препарат подкрепящ функцията на бъбреците и отделителната система. Има благоприятно влияние при риск от образуване на бъбречни камъни и уроинфекции.

АКТИВНИ СЪСТАВКИ В УРОРЕНАЛ:

-          Екстракт от листа на бяла бреза

   Съдейства и благоприятства за изхвърлянето на бъбречните камъни и пясък от бъбреците и пикочният мехур, намалява риска от образуването на оксалатни, уратни и цистинови бъбречни камъни.  Флавоноидите и терпените съдържащи се в листата от бреза имат диуретичен и антимикробен ефект. Притежават и ацтрингентен  ефект дължащ се на танините.

-          Екстракт от листа на мечо грозде

Екстрактът от листа на мечо грозде има уроантисептичен ефект, дължащ се на фенолните гликозиди – арбутин и метиларбутин. Подпомага елиминирането на причинителите на уроинфекции в пикочно – половият тракт. Облекчава оплакванията  при проблеми на пикочо- половата система чрез повлияване на локалната патогенна флора.

-          Калиев  цитрат

 Химичен компонент, който способства за алкализиране на урината и пречи на развитието на микроорганизми.  Алкализацията на урината   е важен  процес  ограничаващ  развитието на калциеви, уратни и смесени форми камъни.

 

 

new2НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Приемайте 2 – 3 капсули дневно с достатъчно вода. Продукът е предназначен за лица над 12 години.

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Не са установени странични ефекти и противопоказания за приемането на препарата.

СЪХРАНЕНИЕ:

Съхранявайте  при стайна температура ( +5 до + 25 С*), на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, недостъпно за малки деца.

Продуктът е хранителна добавка. Не е лекарствено средство и не замества пълноценното хранене . Не използвайте препарата след изтичане на годността му .

ПРОИЗВОДИТЕЛ: „ФИТОМЕД” ЕООД, България

 

 

АЛКАЛИТ гранули 150 гр.

АЛКАЛИТ   гранули 150 гр. opakovka

АЛКАЛИТ  е хранителна добавка, която способства за алкализация на организма.

 Целта на алкализирането е да се повиши разтворимостта на бъбречните камъни и да се противодейства на образуването на бъбречни камъни.

  Алкализирането на урината в голяма степен способства за разтваряне на уратни камъни и на смесени уратно-оксалатни камъни, а така също и на фосфатни, смесени и   калциево оксалатни камъни.

  Алкалната урина способства за благоприятно повлияване на определени проблеми, свързани с отделителната система.

 Алкализирането на организма подпомага елиминирането на пикочната киселина при болни от ПОДАГРА и противодейства на повишената киселиност. Системното алкализиране може да способства предотвратяването на натрупване  на уратни камъни в бъбреците и да намали риска от натрупване на уратни кристали в ставите и околоставното пространство, с което да повлияе честотата на пристъпите.

АЛКАЛИТ  може да повлияе благоприятно възникването на рецидиви на калциеви и уратни камъни, както и смесени форми  камъни от калциев оксалат / уратна киселина или калциев оксалат / калциев фосфат, като се препоръчва да се приема  3-4 месеца.

ВНИМАНИЕ

Не трябва да употребявате АЛКАЛИТ ако страдате от остра или хронична бъбречна недостатъчност, след бедна на натрий диета, ако страдате от метаболитна алкалоза или хронични инфекции на пикочните пътища с бактерии, разцепващи уреята. Не употребявайте АЛКАЛИТ ако сте свръхчувствителни към някоя от съставките му.

 

Състав за една доза /4,5 г/: натриев цитрат - 2250 mg (100 mg Na), безводна лимонена киселина -  900 mg, калиев цитрат - 780 mg (100 mg K), подсладител - манитол (Е421)

Начин на приложение:

Една равна мерителна лъжичка се разтваря с разбъркване в чаша вода, компот или негазиран сок и се изпива след хранене. Приема с е един до три пъти дневно. Броят на дневните приеми може да бъде консултиран  от вашия лекуващ лекар.

 След приготвяне на разтвора, той трябва да се изпие незабавно.

 

Внимание!

Този продукт е хранителна добавка и влияе благоприятно при определени проблеми от страна на отделителната система..

Бременност и кърмене

Няма достатъчно данни за употребата на АЛКАЛИТ от бременни или кърмещи жени.

 

ПРОИЗВОДИТЕЛ: „ФИТОМЕД” ЕООД, България

УРОСИЛВЪР

 

УРОСИЛВЪР®

Капсули   410 мг * 30

 

 

urosilver opakovkaСЪСТАВ: D-маноза, екстракт от Solidago virgaurea и екстракт от Salix alba.

ПРИЛОЖЕНИЕ:  Уросилвър е комбиниран препарат подкрепящ функцията на бъбреците и отделителната система. Повлиява благоприятно както острите така и хроничните инфекции и способства за изграждане на по-устойчиви пикочни пътища.

АКТИВНИ СЪСТАВКИ В УРОСИЛВЪР: 

Eкстракт от Salix alba.

Двудомно дърво влаголюбиво и студоустойчиво. Расте на надморска височина до 1600 m, предимно около реки. Има свойството да акумулира редица вещества, най важното от които е сребро под формата на сребърни наночастици. Сребърните наночастици притежават изразени широкоспектърни антибактериални свойства и  могат да обезвреждат над 650 различни болестотворни микроби. Сребърните наночастици се резорбират напълно след перорален прием и се разпределят равномерно в тъканите. Те се прикрепват към повърхността на бактериите, като образуват здрави електрохимични връзки с отрицателно заредените пептидогликани от клетъчната мембрана на бактериите. Постепенно наночастиците покриват цялата повърхност на бактериите. Взаимодействието на сребърните наночастици с клетъчната мембрана на патогена драстично нарушава пропускливостта и води до клетъчна смърт. Сребърните наночастици проникват в бактериалната клетка, което води до увреждане на нейното ДНК и това е още един механизъм на тяхното бактерицидно действие. Разтварянето на сребърни наночастици води до освобождаване на сребърни йони с изразени антимикробни свойства. Сребърните йони взаимодействат със сярасъдържащите протеини в бактериалната клетъчна стена като увреждат функцията на клетъчната стена и деактивират ензимите.

D-маноза

D-манозата е монозахарид- като голяма част от нея веднага се отделя от урината и е част от естествения процес на пречистване на организма. Tя подпомага нормалното функциониране и предотвратява инфекциите на пикочния мехур и пикочните пътища. Облекчава симптомите при цистит. Допълва естествения процес на пречистване на организма. Когато приемаме голямо количество D-маноза, почти цялото количество се отделя в урината чрез бъбреците, буквално обгръщайки всички съществуващи бактерии, така че те не могат повече да се прикрепят към вътрешната стена на мехура и в уринарния тракт. Така бактериите се отмиват при нормалното уриниране.

 

Екстракт от Solidago virgaurea

Многогодишно тревисто растение съдържащо  флавоноиди, дъбилни вещества, фенолни киселини, слузни вещества и витамин С. Благодарение на всички тези вещества съдържащи се в него, допринася за доброто функциониране на уринарния тракт, за намаляване напрежението на мускулатурата на пикочния мехур и пикочните пътища. Повлиява благоприятно възпаленията, пясък и камъни в бъбреците и мехура с албумин в урината.

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА:  Приемайте по 2-3 капсули дневно с достатъчно вода. Продуктът е предназначен за лица над 12 години.

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Не са установени странични ефекти и противопоказания за приемането на препарата. Не приемайте при свръхчувствителност и алергии към някоя от съставките.

СЪХРАНЕНИЕ:  Съхранявайте при стайна температура (+5 до +25 Со), на сухо и защитено от пряка слънчево светлина място , недостъпно за малки деца.

Продуктът е хранителна добавка. Не е лекарствено средство и не замества пълноценното хранене. Не използвайте препарата след изтичане на годността му.

ПРОИЗВОДИТЕЛ: ”ФИТОМЕД ЕООД”, България

 

zapazete chas 2