НачалоЗаболяванияПолов член /пенисРазмери на пениса по света

 

        Много мъже, а също така и жени се интересуват от нормалните размери на пениса. За да задоволим тяхното любопитство,ви представяме интересна карта на света, на която много ясно са представени размерите на пениса в почти всички държави. От нея става ясно каква е средностатистическата дължина на пениса в различните страни, континенти и раси.

razmer penis 1

        Можем да отбележим, че едни от „най-надарените“ мъже са в Демократична Република Конго, където средната дължина на пениса е 18 см., докато на дъното на класацията са Тайланд и Китай  със средна дължина от 10 см. Интерeсно е да отбележим, че в България средната дължина на пениса в ерекция е около 15 см.

razmer penis 2

 

        За всеки,  който желае да провери и сравни със средните стойности дължината на пениса си представяме начина по който трябва да бъде измерен. За по-точно измерване, линийката би трябвало да се опре до пубисната кост. Така се измерва цялата дължина на пениса (включително и корена му).

 

 

 

 

 

        В действителност за повечето жените най-важното не е дължината и дебелината на пениса и те много рядко се интересуват от цифри и данни.Затова е много важно освен дължината да се провери и обиколката (дебелината) на пениса.

razmer penis 3

 

        Средната дебелина на пениса в ерекция по света е 12.3 см, а отпуснато състояние е 4 см. Измерването става, когато пениса е в ерекция и метърът се поставя по средата на тялото на пениса (нито в основата, нито към главата на пениса) както сме показали на схемата в дясно.

 

 

 

 

 

 

        Надяваме се , че сме задоволили вашето любопитство относно големината на мъжкия пенис.Ако имате допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нас.

 

Автор на статията - доц. д-р Пенчо Генов д.м. - Уролог

МБАЛ Русе АД, Отделение по Урология, Русе

E-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Очакваме Вашите коментари и въпроси.

                                                    

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

zapazete chas 2